Om WH Bolagen

WH Bolagens historia börjar ursprungligen för över sextio år sedan då WH Bygg grundades av kompanjonerna Westerdahl och Herbertson. Idag tillhandahåller vi ett komplett erbjudande inom byggsektorn med över hundra medarbetare över fem olika discipliner.

Tillsammans väcker vi liv i din fastighet

Vi vill att människor ska må bra, i sina yrkesroller och på sina arbetsplatser. För när de mår bra så presterar de också bra. Och när varje enskild individ kan prestera så tror vi att det gör stor skillnad i vårt samhälle.

Vi tror att när omgivningen och ytorna man befinner sig i är välmående och inspirerande så väcker det lust till kreativitet och skapande. Och det är just därför vi gör det vi gör. Väcker fastigheter till liv. WH Bolagen är ett sammansvetsat team på över 100 medarbetare som tillsammans erbjuder flera seklers erfarenhet inom bygg, el, rör, golv och måleri.

För oss är vår medarbetare det viktigaste vi har. Och genom att vi tar hand om dem, kan vi även hjälpa er att förverkliga era byggprojekt, på bästa möjliga sätt. Oavsett vart i processen att renovera, eller bygga nytt, våra kunder befinner sig så finns vi där med en hjälpande hand, eller håller ett totalansvar för projektet.

WH Bolagens historia börjar då WH Bygg grundas av kompanjonerna Tore Westerdahl och Ingemar Herbertson.

WH Bygg ändrar ägarstruktur och blir ett dotterbolag till WH Förvaltnings AB

Året då WH Bolagens tillväxtresa tar fart på allvar i och med förvärvet av det anrika Olof Leanders Måleri.

WH Bygg blir ett helägt dotterbolag till WH Bolagen. WH Bolagen grundas med totalt 5 bolag och discipliner i sitt erbjudande; bygg, golv, el, rör och måleri.

En av Sveriges 3 bästa arbetsplatser

Engagemang, kompetens och gemenskap är våra värdeord. Det är utifrån dessa som vårt HR-arbete utgår. Vi arbetar kontinuerligt med vår personal och ett verktyg för oss att mäta våra högt ställda målsättningar i arbetet är genom Great Place to Work® (GPTW). Bolaget listar årligen Sveriges bästa arbetsplatser utifrån högt ställda krav. De senaste fyra åren har vi varit certifierade hos GPTW och för andra året i rad tar vi oss in på topp 25-listan. I år hamnar vi tvåa på listan över Sveriges Bästa arbetsplatser.

Hållbarhet

Vårt mål är att tänka ett steg längre i allt vi gör. Vi ska främja vår kvalitetsutveckling samtidigt som vi ska arbeta för att värna om jordens resurser. Vår miljö- och kvalitetspolicy ska stärka vår position på marknaden och hjälpa till att skapa trygga arbetsplatser där människan står i centrum. Både för de som arbetar inom företaget och för de som ska använda de fastigheter vi utför våra uppdrag i. Vår strävan är att allt vi gör ska ske med hänsyn till miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.